De hypotheekrente aftrek kan van groot belang zijn voor je, als je namelijk een vast rentepercentage per maand terug kunt krijgen, dan kan dit in de maandelijkse lasten veel uitmaken. Het kan er voor gaan zorgen dat je een paar honderd euro in de maand terug kunt krijgen en daar kun je dan weer wat ruimer mee omgaan in de maand. Maar niet iedereen is het eens met de hypotheekrente aftrek, er zijn ook mensen die willen dat de hypotheekrente aftrek wordt afgeschaft, maar weet jij ook welke mensen dat willen en waarom zij dat willen? Je vindt het antwoord op deze vragen in dit artikel over de hypotheekrente aftrek. Lees het daarom rustig door zodat jij een duidelijk beeld hebt over de hypotheekrente aftrek en wat de mogelijkheden hiervoor van jou zijn.

Wat is de hypotheekrente aftrek nu eigenlijk?

Je kunt een hypotheek af gaan sluiten voor het kopen van een nieuwe woning, maar ook voor het onderhouden of verbeteren van je eigen woning. Als je dit gaat doen dan mag je de kosten en de rente van de hypotheek van de inkomstenbelasting af gaan trekken. Dit houdt in dat je dus minder belasting gaat betalen. Er wordt dan ook wel gesproken over de hypotheekrente aftrek, het is namelijk de rente die je af kunt trekken van je hypotheek, waardoor je dus minder kosten hoeft te maken. Op dit moment zijn er mensen bezig om de hypotheekrente aftrek af te gaan schaffen, maar waarom zou dit nuttig zijn? Mensen vinden dat de hypotheekrente aftrek slecht is voor de marktwerking, hierdoor kunnen de huizenprijzen omhoog gaan stuwen. Dit zou betekenen dat de starters hier de dupe van gaan worden. De huizenprijzen zijn erg hoog en dat zorgt er voor dat starters vaak koopwoningen niet eens of maar net kunnen kopen. Ook de mensen met een hoog inkomen profiteren van deze regeling. Dit wil men voorkomen want ze willen de kansen om een huis te maken gelijk trekken. Het is er nog niet door bij de Tweede Kamer, het is allemaal nog maar de vraag hoe dat het er de komende tijd uit gaat zien.

Is de hypotheekrente aftrek van belang voor mij?

Als je een hypotheek af hebt gesloten dan is de regeling van de hypotheekrente aftrek zeker nuttig voor je omdat je hierdoor veel geld kunt besparen. Je kunt daarom maar beter goed gaan kijken bij het invullen van de belasting papieren dat je ook de hypotheekrente aftrek er in mee gaat nemen, besteed je alles uit? Laat dan de juiste gegevens van de hypotheek zien zodat de hypotheekrente aftrek er in meegenomen kan worden. Het is namelijk maar goed ook dat je hier nu gebruik van kunt maken want zo zorg jij er voor dat je per jaar veel geld kunt besparen. Ga maar eens na hoeveel jij per jaar kunt besparen als je van de hypotheekrente aftrek gebruik gaat maken, het is dan nu zeker dat je hier ieder jaar goed naar gaat kijken zodat jij geld kunt besparen.